perjantai 3. huhtikuuta 2015

Jugurttinen mangojuustokakku

Tätä kakkua olen tehnyt monta kertaa aiemmin, mutta nyt kokeilin käyttää ensimmäistä kertaa jogurttia osana täytettä. Se toimi mielestäni oikein hyvin ja raikasti kakkua mukavasti. Mangoa en ole ennen viipaleina laittanut myöskään näin, mutta persikkaa olen käyttänyt paljonkin, joten ajattelin että miksi ei myös mango sopisi. Kakku on helppo ja nopea tehdä ja näköjään väliin voi varioida melkeinpä taas mitä vaan hedelmää tai marjaa. Mango sopii näin pääsiäisenkin aikaan mielestäni mainiosti leivonnaisiin sitruunan ohella!


pohja:
100g voita
150g digestivekeksejä

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Hienonna keksit minigrip-pussissa kaulimella rullaillen. Sekoita keksimurusiin sulatettu voi. Painele seos 20 cm irtopohjavuokaan ja paista n. 8 minuuttia. 

täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
200g kreikkalaista maustamatonta jugurttia
1 tl raastettua appelsiininkuorta
2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1½ tl vaniljasokeria
3 kananmunaa

250g säilykemangoa

Sekoita keskenään pehmeä tuorejuusto, ranskankerma ja jogurtti. Lisää sokerit, raastettu appelsiininkuori ja jauhot. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada puolet täyteseoksesta pohjan päälle. Asettele mangoviipaleet täytteen päälle varovasti ja kaada loppu täyteseos mangokerroksen päälle. Paista 170 asteessa reilu tunti. Tarjoa mangopyreen tai -kastikkeen kanssa. Mielestäni tämä kakku oli lämpimänä parempaa kuin kylmänä tarjoiltuna! Mutta makuasioistahan ei voi kiistellä...



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti