tiistai 14. huhtikuuta 2015

Matkalaukku valmistuneelle

Pääsin kokeilemaan matkalaukun tekoa ensimmäistä kertaa, kun työystäväni tytär valmistui korkeakoulusta matkailualalta. Katselin netissä kuvia muiden taiteilemista upeista kapsäkeistä ja ne kyllä vaikutti kamalan vaikeilta ja kovatöisiltä. Mutta lopputulokset olivat niin hienoja, että päätin kumminkin kokeilla laukulla mieluummin kuin vaan peruskakulla passin ja hammasharjan kera! ;)

Kakkupohjana on Suklaapossun jo monta kertaa loistavaksi havaittu  
mielettömän mehevä suklaakakku:

Aineet:
190 g voita
  75g tummaa suklaata sulatettuna
1½ dl rypsiöljyä
  3 dl vettä
2½ dl ranskankermaa
  5 munaa
  2,25 dl sokeria
 2,25 dl fariinisokeria
  7 dl vehnäjauhoja
1½ dl tummaa kaakaojauhetta
  2 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
0,75 tl suolaa
1½ rkl vaniljasokeria


Ohje:
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 28 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä. Leikkaa osiin vasta kakkupohjan ollessa täysin jäähtynyt. Itse pidän jääkapissa aina tovin, ennenkuin alan leikkaamaan pohjaa. Sillä muutoin murenemisen vaara on melkoinen, jos pohja on vielä lämmin!

Täytteeksi valitsin tällä kertaa mangorahkan yhdistettynä vatkattuun vispikermaan, ja jonka päälle ripottelin reilusti säilykemangoa ja -aprikooseja. 
Kakun päällystin kaupasta löytyneellä, minulle uudella tuttavuudella kuin Kotihyvän sokerimassalla, jolla oli aivan hurjan herkullisia värejä. Toki tuo ruskea ei kuulunut niihin ;) mutta se sopi täydellisesti tarkoitukseeni. Massa oli ihan helposti muokattavaa, kunhan sen sai ensin lämmitettyä tarpeeksi. 
 Massan pinnan jätin vähän epäsiistiksi tarkoituksella, jotta laukusta näkee, että on sillä jo kuljettu jonkin matkaa ympäri maailmaa!
Kakusta tuli hauska ja naisellinenkin, kun yhdistin valmistujaiskukkaset vielä sen päälle! 









1 kommentti:

  1. Matkalaukkukakku oli järjettömän upea ja mielettömän herkullinen :)

    VastaaPoista