Juustokakut ovat ehdoton suosikkini olleet jo pitemmän aikaa. Ne eivät ole liian imeliä ja niiden koostumus sekä rakenne miellyttää minua kovasti. Toisekseen ne useimmiten tuntuvat vain paranevan vanhetessaan, jos niitä nyt päivää pidemmäksi jääkään...
Tätä kakkua sain ensimmäistä kertaa maistaa rakkaan ystäväni tarjoilemana ja ohje on alunperin Makuja- lehdestä. Muokkasin sitä himpun omaa makua paremmin hiveleväksi ja tällaisella ohjeella sitten paistelin piirakan:
10 annosta
Pohja
- 250 g digestivekeksejä
- 50 g voita
Täyte
- 300 g ranskankermaa
- 250 g maitorahkaa
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl maissitärkkelystä
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl appelsiininkuoriraastetta ja 1 tl sitruunankuoriraastetta
- 4 kananmunaa
- 2 dl mustikoita
Murskaa
keksit kaulimella minigrip-pussissa. Lisää pehmeä voi ja sitruunankuoriraaste pussiin. Sekoita tasaiseksi puristelemalla ja heiluttelemalla pussia.
Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele keksimuruseos
vuoan pohjalle.
Vatkaa täytteen kaikki ainekset
sekaisin kulhossa. Kaada täyte keksipohjalle. Ripottele mustikat
pinnalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl
maissitärkkelystä.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes mustikka-juustokakku on hyytynyt. Jos kakku tummuu paistamisen loppuvaiheessa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Piirakan voi huoletta leipoa edellisenä päivänä, koska kunnolla jäähtyneenä sen sisus jämäköityy hyvin leikkaamista ja tarjoilua ajatellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti