perjantai 17. huhtikuuta 2015

Blueberry cheesecake

Juustokakut ovat ehdoton suosikkini olleet jo pitemmän aikaa. Ne eivät ole liian imeliä ja niiden koostumus sekä rakenne miellyttää minua kovasti. Toisekseen ne useimmiten tuntuvat vain paranevan vanhetessaan, jos niitä nyt päivää pidemmäksi jääkään... 

Tätä kakkua sain ensimmäistä kertaa maistaa rakkaan ystäväni tarjoilemana ja ohje on alunperin Makuja- lehdestä. Muokkasin sitä himpun omaa makua paremmin hiveleväksi ja tällaisella ohjeella sitten paistelin piirakan: 

10 annosta

Pohja

  • 250 g digestivekeksejä
  • 50 g voita
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta

Täyte

  • 300 g ranskankermaa 
  • 250 g maitorahkaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl maissitärkkelystä
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl appelsiininkuoriraastetta ja 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl mustikoita

Murskaa keksit kaulimella minigrip-pussissa. Lisää pehmeä voi ja sitruunankuoriraaste pussiin. Sekoita tasaiseksi puristelemalla ja heiluttelemalla pussia. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. 
Vatkaa täytteen kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Kaada täyte keksipohjalle. Ripottele mustikat pinnalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl maissitärkkelystä. 

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes mustikka-juustokakku on hyytynyt. Jos kakku tummuu paistamisen loppuvaiheessa, peitä vuoka leivinpaperilla.




Piirakan voi huoletta leipoa edellisenä päivänä, koska kunnolla jäähtyneenä sen sisus jämäköityy hyvin leikkaamista ja tarjoilua ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti