keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Maailman paras pannukakku

Kun maitopurkin kyljessä päiväys alkaa olla umpeutunut, käytetään maito perheessämme useimmiten pannukakkuun tai lettuihin. Letut ovat suuritöisempiä ja aikaavievempiä, joten pannukakkua tehdään meillä useammin tästäkin syystä. Olen melkein tehnyt pannukakun samalla reseptillä, millä aina ennenkin, mutta tällä kertaa päätin vähän seikkailla muiden blogeissa ja lueskella millaisia muita ohjeita tähän helppoon herkkuun löytyy. Ja niitähän toki löytyi! Voi, jos vaikka minkälaisia! Kaikki kuulosti ja näyttikin kuvista herkullisilta ja niinpä muovasin niistä seuraavanlaisen ohjeen:

2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl spelttijauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1½ tl vaniljasokeria
8 dl täysmaitoa mielellään
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet.
Lisää maito, munat sekä jäähtynyt ja sula voi. 
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-225 asteisessa uunissa n. ½ tuntia.
Herkuttele pelkällä sokerilla (joka on allekirjoittaneen lemppari-versio) tai runsaammin hillolla ja kermavaahdolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti