Olen jo jokusen aikaa halunnut kokeilla pinaatin ja fetan yhdistelmää suolaisissa piiraissa, mutta aina se vaan on jotenkin jäänyt. Nyt oli tätä varten oikein hankittu kauppareissulla pussillinen tuoretta pinaattia ja vähän jännityksellä siitä sitten piiraat leivottiin.
Pohja:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja keskenään jo sekoitettu jauhoseos. Levitä voideltuihin muffinssivuokiin ja pistele haarukalla reikiä.
Täyte:
100 g tuoretta pinaattia
2 kananmunaa
1 dl kerma-maitoa
200 g fetajuustoa
mustapippuria
aromisuolaa
2 dl parmesania raastettuna
Levitä pohjien päälle feta murusina. Poista pinaateista lehtiruodit. Hienonna pinaatti. Sekoita keskenään pinaatti, kananmunat, kerma-maito ja mausteet.
Lusikoi seos pohjien päälle. Ripottele parmesan pinnalle. Paista uunissa 225 asteessa 15-20min. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kumoa piiraat muffinssivuoasta. Tarjoa esim. tuoreen timjamin kanssa salaatin kera tai teekupposen seurana.
Kerta kaikkiaan herkullinen ja uusi makuelämys!
Täyte:
100 g tuoretta pinaattia
2 kananmunaa
1 dl kerma-maitoa
200 g fetajuustoa
mustapippuria
aromisuolaa
2 dl parmesania raastettuna
Levitä pohjien päälle feta murusina. Poista pinaateista lehtiruodit. Hienonna pinaatti. Sekoita keskenään pinaatti, kananmunat, kerma-maito ja mausteet.
Lusikoi seos pohjien päälle. Ripottele parmesan pinnalle. Paista uunissa 225 asteessa 15-20min. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kumoa piiraat muffinssivuoasta. Tarjoa esim. tuoreen timjamin kanssa salaatin kera tai teekupposen seurana.
Kerta kaikkiaan herkullinen ja uusi makuelämys!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti