sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Eksoottinen britakakku

Pääsiäisen vietto aloitetaan perinteisesti meidän perheessä matkaamalla pohjoisempaan meiltä eli ajelemalla Kiuruvedelle. Siellä asustaa rakas ystäväperheemme metsän ja pellon laidalla, ihanassa rauhassa. Perinteisiimme kuuluu laittaa ruokaa yhdessä monta päivää ja nauttia vaan olosta ilman mitään kiirettä. Ulkoillaan ja lapset nauttivat mopoilusta sekä mönkijällä ajelusta. Koirakin saa juosta vapaana ympäriinsä ja nuuskutella uusia tuoksuja pellolta sekä metsän varpujen keskeltä. 
Tänä vuonna makeat syömiset oli vähän ex tempore- meiningillä... Mutta kauppareissulla huomasin edullisia passionhedelmiä ja ihania tuoreita ananaksia, niin päätin sitten tehdä Britan eksoottisilla hedelmillä kahvin kaveriksi pitkäperjantaille. Ulkonäkö ei ole mikään viimeistelty, mutta maku kai se on pääasia ja minulle ainakin kelpasi! Raikasta.


125  g margariinia
1  dl sokeria
2  keltuaista
1 1/2  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
1  dl maitoa  

2 

valkuaista
1 1/2  dl sokeria
1  tl vaniljasokeria
1  dl mantelilastuja 


Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti