sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Suklaiset kuppikakut


Pienempi tyttäreni, joka rakastaa leipomista melkein yhtä paljon kuin allekirjoittanut itse, halusi leipoa suklaakuppikakkuja ihan itse. Hän luki reseptiä omatoimisesti ja minä autoin vain mittojen kanssa.
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 150 g juoksevaa margariinia
  • 1 dl suklaarouhetta esim. Pandan tumma suklaa

Laita uuni 200 asteeseen lämpiämään.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuiviin aineisiin muna-maitoseos ja margariini.
Sekoita.
Kääntele myös suklaarouhe varovasti taikinan joukkoon. 
Lusikoi muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Koristelu on tyttäreni mielestä kumminkin se kaikkein paras osuus leipomisessa ja niinpä hän tälläkin kertaa halusi väkertää ja värkkäillä sokerimassasta koristeita. Kuorrutteena näissä kuppikakuissa on suklainen voikreemi; tuhtia, mutta niin hyvää!

Pikkuneiti ilahdutti myös naapurin tätiä, joka on hänelle tärkeä, ja vei leivonnaisia ovelle tädinkin herkuteltavaksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti