tiistai 29. maaliskuuta 2016

Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat on vaan niin parasta! En ikinä kyllästy niihin, varsinkaan itse tehtyihin! Kokeilen usein hieman erilaisilla suhteilla lähinnä piirakan kuoria, mutta kertaakaan en ole saanut aikaan sellaisia, jotka eivät olisi sen siliän tien huvenneet parempiin suihin! Nämäkin olivat varsin herkullisia!
Slurps!


Karjalanpiirakat
25 - 30 kpl

Kuoret:
2 dl vettä

1 tl suolaa

2 dl vehnäjauhoja

noin 3 dl ruisjauhoja

Puuro:
5 dl vettä

3 dl riisiä

1 litra maitoa

1-1½ tl suolaa

nokare voita 


Keitä ensin puuro jäähtymään tai keitä puuro jo vaikka edellisenä päivänä. Kiehauta vesi. Lisää sitten riisisuurimot ja anna veden imeytyä niihin. Lisää maito ja kypsennä puuro, mutta varo keittämästä liian kypsäksi. Mausta puuro ja nosta jäähtymään. Jos puuro tuntuu liian paksulta levittää kuorille, lisää siihen yksi kananmuna ja sekoita puuro hyvin tasaiseksi. Kananmuna löysyttää puuroa ja samalla puuro-osa ruskistuu paistettaessa kauniisti.

Valmista kuoritaikina kylmään veteen alustaen kiinteähkö taikina.

Ajele ohuet kuoret, täytä kylmällä puurolla , rypytä piirakoiksi ja paista 250 - 300 asteessa (sähköuuni täysillä) kunnes puuro osa saanut hieman väriä ja pohjallakin on paistopinta. Kasta piirakat paistamisen jälkeen kuumassa voi-vesiseoksessa ( 2 dl vettä ja 75 g voita ). Anna piirakoiden tekeytyä hetken peitettynä ja herkuttele hyvällä ruokahalulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti