perjantai 4. marraskuuta 2016

Nuorison pannarikokeilut

Isompi tyttäristäni haluaa usein paistaa pannukakkua ihan itse tai kaverinsa kanssa. Ja toki hän saa!

 Joka kerta kun hän on ryhtynyt puuhaan, lopputulos on aina erilainen! Johtuen lähinnä siitä, että hän haluaa värjäillä taikinaa mielensä mukaan. Mikä ei välttämättä tee makunautinnosta silmillä syötynä kovinkaan herkullista, mutta ei voi kieltää etteikö pannari olisi joka kerta maistunut taivaalliselta! 
Varsinkin niillä kerroilla, kun hän on oikein kunnolla vatkannut taikinaa ennen jauhojen lisäämistä ja jolloin taikina on kaadettu hyvin voideltuun uunipeltiin ilman leivinpaperia! Silloin pohjasta on tullut järjettömän rapea, mutta sisus on ollut ihanan pehmeä ja mehevä.Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin; pannaritaikinan vatkaaminen!

Pannarin teko onkin näiden kokeilujen myötä siirretty esikoisemme vastuulle nykyisin! 


2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl spelttijauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1½ tl vaniljasokeria
8 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet.
Lisää maito, munat sekä jäähtynyt ja sula voi. 
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille tai hyvin voidellulle pellille ja paista 200-225 asteisessa uunissa n. ½ tuntia.





2 kommenttia:

  1. Sinistä pannaria! :D Mikäs siinä jos maistuu hyvälle :D

    VastaaPoista
  2. Haha ihanaa ideointia, eipä oo tullut mieleen pannaria värjäillä! :D

    VastaaPoista