Joulun marenkeja
Viime jouluna jo ihastelin Ritvan tekemiä marenkeja, koska ne olivat niin kauniin värisiä ja ihanan kiiltäviä. Pakko oli siis kokeilla tuolla reseptillä niitä itsekin. Tein oikein kunnon satsin ja vähän eri värisiäkin, jotta niitä voi hyödyntää kakkujen koristeluissa mm.
Tällainen resepti siis löytyi Marsipaaniunelmia-blogista:
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1/2 tl etikkaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
1/2 tl etikkaa
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri, johon on sekoitettu
vaniljasokeri, hiljalleen joukkoon. Lisää etikka. Vatkaa niin kauan,
että vaahto on niin kovaa, että kun kulhon käännät alassuin, ei mitään ala
valumaan kulhosta poies.
Pursota marenkivaahto pellille. Halutessasi voit lisätä hieman pastaväriä pursotinpussin sisäreunoille.
Kypsennä marengit uunin keskitasolla n.35 min. 125° (kiertoilmauuni n.100°).
Sammuta uuni ja anna marenkien olla uunissa vielä n.20 min uuninluukun ollessa raollaan.
Säilytä marengit kuivassa paikassa.
Onpa kauniita!
VastaaPoista