sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Ihana ja herkullinen joulu!


Leivontaohjelmasta pudottuani sanoin ääneenkin, että piparkakkutalojen rakentaminen olkoon edelleen niiden hommaa, jotka siitä tykkäävät ja osaavat! Mutta niinhän tässä vain kävi, että tuttava pyysi taloa jouluksi lapsenlapsilleen ja ei auttanut kuin ryhtyä tuumasta toimeen. Isäntä piirsi talon kaavat ja niillä mentiin. Lapsilla oli ajatuksia koristelun suhteen ja lopputulos oli seuraavanlainen:


Perinteinen piparkakkutalo, jolla tuli korkeutta tavallista edemmän. Talo kelpasi tilaajalleen ja olin kaikesta huolimatta ylpeä itsestäni, en niinkään lopputuloksesta muutoin. Ei kannattaisi siis edelleenkään koskaan sanoa "ei koskaan"!


Näin sitä joulun pyhät alkaa olemaan takanapäin ja on aika palata arkisiin asioihin, mutta vasta ruokien muodossa. Sillä loma onneksi kestää vielä monen monituista päivää, ja työt kutsuvat vasta loppiaisen jälkeen. Rankka syksy vaatiikin edelleen kunnon yöunia ja olemista vain, mitä olenkin opetellut viime päivinä oikein urakalla. 

Jouluaatto meni rakkaiden ympäröimänä meillä kotona. Syötiin täydellisiä jouluherkkuja ja nautittiin yhdessäolosta sekä lasten riemusta erityisesti joulupukin käytyä. Löylyteltiin joulusaunassa ja herkuteltiin hieman lisää. Oltiin onnellisia, kun tytöt olivat niin onnellisia! Elämän pieniä suuria perusasioita! Tosin, ei sitä joka päivä saa itseltään Antti Tuiskulta joulutervehdystä videon muodossa...

Joulupäivänä saimme rakkaita vieraita kylään ja vietimme heidän kanssaan leppoisaa aikaa oleillen ja glögilasien äärellä lasten touhottaessa ympärillä. 

Ihana joulu, jota tosin varjosti tärkeän ihmisen poisnukkuminen ja suru, vaikka hetki odotettavissa olikin. Mutta elämä jatkuu ja leipominen ennen kaikkea. Sillä paistoimme karjalanpiirakoitakin mummon muistolle. Mummon, joka oli taitavista taitavin karjalanpiirakoiden tekijä, puhumattakaan pullapitkoista! <3 

En vieläkään lakkaa ihastelemasta kaunista kuustamme, vaikka se melkoisesti harmaita hiuksia meille on aiheuttanutkin... Tosin ehkä sitä suuremmalla syyllä siinä tapauksessa! 
Ihanaa joulun jälkeistä aikaa meille kaikille! 
Ja uuden vuoden herkkuja suunnitellen jo seuraavaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti