keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Minttusuklaakakku

Tämä kakku oli varsinkin ulkonäöltään kovastikin lasteni mieleen. Ja itsekin olin oikein tyytyväinen lopputulokseen, vaikka melko yksinkertainen ja helppo resepti onkin kyseessä.
 
Kakun pohjana on peruskakkupohja vaniljajauheella maustettuna ja kolmeen osaan leikattuna. Täyte ja kuorrute on helppo valmistaa ja muunneltavissa eri makuihin niin halutessaan, esim. juuri aromiaineiden avulla. Itse ajattelin raikastaa usein hieman tunkkaista suklaata piparmintulla ja moussesta tuli herkullinen seuraavanlaisella reseptillä:

4 dl vispikermaa
1/4 dl sokeria
250 g tummaa suklaata
1½ tl piparminttuaromia


Mittaa kerma ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Mausta suklaasula piparminttuaromilla. Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon huolellisesti. 

Täytä kakku ja kuorruta tasaiseksi. Itse hieman kostutin kakkupohjia vaniljamaidolla eli maidolla, joka on maustettu vaniljajauheella.

 Koristele esim. punavalkoraidallisilla mini-marengeilla sekä piparmintturouheella. Rouheen tein nuijimalla karkkikeppejä minigrip-pussissa hienoksi. 
Haluan tässä vaiheessa jo kiittää teitä, rakkaat blogini seuraajat ja sitä lukeneet! Mennyt vuosi on ollut mielenkiintoinen monella tapaa ja leipomisesta on tullut entistä enemmän arkipäivääni. Kiitos, että olette olleet kiinnostuneita päivityksistäni ja olen suurella ilolla ja kiitollisuudella kuullut, kuinka olette kokeilleet blogistani löytyviä reseptejä ja todenneet ne hyviksi. Siksi niiden siellä kuuluukin olla! Toivon, että yhteinen matkamme jatkuu tästä eteenpäinkin kera uusien kokeilujen ja reseptien. 

Oikein ihanaa ja herkkujen täyteistä uutta vuotta meille kaikille ja onnea sekä iloa tuleviinkin leivontoihimme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti