sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Mustikkaohukaiset


Kuopukseni sai joululahjaksi ihanan kirjan, jossa on kaikenlaisia reseptejä, niin ruokareseptejä kuin herkullisia leivontaohjeitakin. Olemme tehneet sieltä jo ruokaa peri-amerikkalaisittain ja seuraava tehtävä ruokalajikin on tiedossa. Loppiaisen kunniaksi lupasin paistaa lettuja tyttärilleni, ja kirjasta löytyikin herkullisen näköinen ohukaisresepti, jota päätimme kokeilla. Taikinan teko oli yltiöhelppoa ja paistamisenkin saattoi aloittaa saman tien. Tosin siinä menikin useampi tovi, kun rauhallisesti yhdellä pikkupannulla niitä paistelin...



Ainekset:

4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa (melko pieniä)
3 dl maitoa
30 g juoksevaa margariinia
250 g pakastemustikoita

vaahterasiirappia tarjoiluun





Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja tee syvennys jauhojen keskelle.
Riko kananmunat jauhojen syvennykseen ja kaada maito myös kulhon pohjalle.
Sekoita vispilällä keskeltä alkaen, kunnes kaikki jauhot ovat sekoittuneet taikinaan.
Vatkaa margariini mukaan taikinaan.

Nostele taikinaa pannulle ja ripottele mustikoita reilusti pinnalle. Paista alhaisella lämmöllä n. 2 min. tai kunnes letun pintaan alkaa ilmestyä pieniä kuplia. Käännä ohukaiset lastalla ja paista, kunnes alapintakin on kauniin ruskea ja ohukainen kypsä.

Pidä valmiiksi paistettuja ohukaisia lämpimässä uunissa sillä aikaa, kun paistat lopunkin taikinan. Tarjoile lämpiminä vaahterasiirapin kera. Taivaallisia! Eikä minusta mitään ohukaisia vaan enemmänkin paksukaisia!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti