sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Rapeat räiskäleet



Taikina

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 2 12 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 12 tl suolaa
  • 30 g voita sulatettuna

 

Tarjoiluun

  • 2 dl mansikkahilloa tai jotain muuta hilloa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl vaniljajauhetta   

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Lisää maito ja jauhot vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla ja suolalla. Kaada joukkoon sulatettu voi. Kuumenna pannu ja lisää nokare voita. Kaada pannulle kauhallinen taikinaa ja paista ohuita, kauniin ruskeita räiskäleitä. Vähennä välillä lämpöä, etteivät räiskäleet pala.
Tarjoa letut hillon ja maustetun kermavaahdon kanssa. Ohjeesta tulee n.10 isoa räiskälettä tai 40 pikkulettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti