perjantai 19. helmikuuta 2016

Tartu tiukasti hanuriin!

Sain haastavan toimeksiannon, kun tuttava taannoin pyysi tekemään rouvansa juhlapäivää varten haitari-aiheisen täytekakun. Muutoin hän antoi minulle vapaat kädet kakun toteuttamiseen. Täytteet päätin varsin nopeasti, mutta muu suunnittelu vei aikaa kyllä. Vietin useampia hetkiä internetin ihmeellisessä maailmassa taasen ja löysin kuin löysinkin onneksi tarvittavani: vinkkejä ja ajatuksia, kuinka haitari toteuttaa. 

Ensin ajattelin tehdä sokerimassasta vaan kermakakun päälle haitarin koristeeksi. Yhden yön mietittyäni, päädyin kumminkin hieman haastavampaan versioon ja päätin tehdä kakun hanurin muotoon. En ollut ollenkaan varma taidoistani tässä aihepiirissä liikuttaessa, mutta yrittänyttä ei laiteta ja niinpä päätin ottaa härkää sarvista. En halunnut lähteä leikittelemään väreillä sen enempää vaan pitäydyin musta-valkoisessa maailmassa, koska se mielestäni vaikutti tyylikkäältä tähän tarkoitukseen. 

Isännän apuakin tarvitsin hieman kakun koristelussa, kun meinasi tulla himpun kiirus, kun deadline vaan lähestyi uhkaavaa vauhtia ja kakun noutaja oli jo matkalla... Liukuhihnatyö onnistui ja olin enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen!Kakun pohjana on vaalea vaniljainen kakkupohja ja täytteinä karpalomousse ja kinuskimousse. Päällinen ja koristeet Dr.Öetkerin sokerimassaa ja massan alla voi-sokerikreemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti