tiistai 26. huhtikuuta 2016

Karpalokakku

Tuttavani pyysi tekemään sukujuhliinsa makean herkun, joka ei kärsi kuljetuksesta muulle paikkakuntaa. Olen tehnyt hänelle aiemminkin kakkuja ja tällä kertaa hän pyysi jotain raikasta, johon sitten vastasin karpaloisella moussekakulla. Pohjaksi toivottiin keksipohjaa, joten tein sellaisen tällä kertaa. Hieman lisätwistiä hain muutoin melko tuttuun ja turvalliseen keksinmurupohjaan murskaamalla keksien mukana myös kuivattuja karpaloita ja hieman mantelijauhetta. Pohja näytti hauskalta, mutta myös maistui hyvälle. 

Pohja:
200 g digestivejä
½ dl kuivattuja karpaloita
2 rkl mantelijauhetta
80 g sulatettua voita

Sulata voi ja anna jäähtyä. Hienonna keksit ja karpalot blenderissä hienoksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin jähmettymään. Valmista sillä aikaa moussetäyte.


Karpalomousse:

4 dl pakastekarpaloita
1 dl sokeria
4 kuohukermaa
½ tl vaniljajauhetta
5 liivatelehteä
1 rkl karpalomehua

Aja hieman sulaneet pakastekarpalot tai tuoreet karpalot blenderissä hienoksi. Siivilöi ja säästä sileä sose. 

Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään ja vatkaa sillä aikaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta vaahto sokerilla ja vaniljajauheella.

Kuumenna karpalomehu kattilassa ja liuota liivatteet huolella mehuun. Lisää liivateseos karpalososeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi kermavaahto varovasti mukaan. 

Kaada täyte pohjan päälle ja laita pakastimeen n. ½ tunnin ajaksi tai jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli hyytymään.



Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin tällä kertaa ananaskirsikoita, kuivattuja karpaloita sekä valkosuklaata. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti