Tällaisia pikkupiirasia tein tuttavan juhliin oikein reilulla kädellä. Piiraiden pohja on gluteeniton:
Pohja:
125 g maitorahkaa
125 g pehmeää voita
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään. Sekoita
leivinjauhe gluteenittomiin jauhoihin ja siivilöi rahka-voiseokseen. Vaivaa
tasaiseksi taikinaksi. Laita kylmään jäähtymään.
Täytteeksi laitoin tällä kertaa
tomaatteja kuutioina
paholaisenhilloa
kesäkurpitsaa ja sipulia kuutioituna sekä pannulla hieman freesattuna.
Kananmuna-kermaseokseen tarvitset 2 dl kuohukermaa ja 2 kananmunaa.
Juustoraastetta n. 2 dl.
Painele taikina tasaisesti voideltuun muffinivuokaan, pohjalle ja reunoille. Esipaista
leivonnaisia n. 8 minuutin ajan. Täytä ne sitten kasvistäytteellä ja kaada
kerma-munaseosta päälle. Ripottele juustoraaste piiraiden pinnalle. Paista uunissa, kunnes piiraat ovat kullanruskeita ( n. 20-25 min.).
Tomaatti-sipuli-kesäkurpitsa-paholaisen hillo |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti