tiistai 28. heinäkuuta 2015

"Äiti, saanko leipoa tänään?"

Kuopukseni on erittäin innostunut leipomaan ja pyytää usein, että saisiko leipoa jotain. Suolaiset leivonnaiset eivät häntä juurikaan kiinnosta vaan makeita herkkuja mieluiten tehtailee keittiössämme. Viime aikoina hän on halunnut leipoa sellaisia leivonnaisia, joista hän suoriutuu aivan yksin. Tällä kertaa hän leipoi sitruunakakun tuorejuustokuorrutuksella ja sokerimassakukkasilla koristeltuna. Kun kakkua on kotijoukkojen ( ja isovanhempien ja kavereidenkin) kera maisteltu, niin seuraavaksi hän haluaa viedä sitä naapurin tädille, josta olen tainnut teille aiemminkin kertoilla. Niin kävi tälläkin kerralla! Ja kieltämättä kakku oli kyllä hyvää; kosteaa ja täyteläistä!




4 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
3½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 rkl sitruunaöljyä
1 dl ranskankermaa
1 dl piimää
150 g juoksevaa margariinia
2 kananmunaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää sitten muut aineet ja sekoita taikina nopeasti. Kaada voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. tunnin verran tai kunnes tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. 


Anna kakun jäähtyä kunnolla ennenkuin kumoat sen ja kuorrutat. Esim. seuraavalla tavalla sekoittamalla kaikki aineet vain keskenään:

1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
½ tl sitruunaöljyä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti