maanantai 13. heinäkuuta 2015

Raparpericurd

Olen suuren suuri lemon- ja limecurdin ystävä! Niitä täytyy olla aina kaapissa saatavilla leivontavimman iskiessä! Päätin tänä kesänä kokeilla curdia raparperista, joka olikin iloinen yllätys! 



Raparpericurd:
600 g raparperia
1 1/4 dl vettä
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
50 g voita
Huuhtele ja paloittele raparperit kannelliseen kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna kiehua hiljalleen 5-10 min. kannen alla. Siivilöi raparperisose kulhoon. Mehua tarvitset 3/4 dl. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää mehu joukkoon. Vatkaa vesihauteessa paksuksi kreemiksi. Annan kreemin jäähtyä hieman ja lisää sitten huoneenlämpöinen paloiteltu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Purkitettuna raparpericurd säilyy kylmässä n. 2 viikkoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti