torstai 30. heinäkuuta 2015

Pienelle Panulle


Pikkupojan ristiäisiin pyydettiin suklainen täytekakku valkosuklaamoussella ja tuoreilla vadelmilla. Väreiksi toivottiin vaaleansinistä ja valkoista. Nimi haluttiin kakun päälle näkyviin myös. Ensin suunnittelin noppia, joihin olisin laittanut nimen kirjaimet, mutta sitten tuntui, että kakun päälle tulee liikaa kaikkea, kun vauvakin piti siihen saada mahtumaan. Siksi päädyin laittamaan nimen tällä kertaa näin. 


Pohjana tuttu suklaistakin suklaisempi:

200 g tummaa suklaata
200 g voita
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
200 g muscovadosokeria
200 g hienosokeria
3 keskikokoista kananmunaa
5 rkl mascarponejuustoa tai luonnonjogurttia

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 20 cm kokoinen pyöreä kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi mikrossa, sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään. Siivilöi sillä välin jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe toiseen kulhoon. Sekoita jauhot keskenään ja lisää sokerit. Sekoita taas hyvin. Vatkaa munat kevyesti eri kulhossa ja lisää mascarpone tai jogurtti. Kaada suklaa- ja munaseokset jauhokulhoon. Hämmennä kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Varo kumminkin sekoittamasta liikaa. Kaada taikina kakkuvuokaan. Kopauta vuokaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat rikkoontuvat ja saat tasaisen päällisen. Paista uunissa n. 80 min. tai kunnes päällys tuntuu kiinteältä. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Ota jäähtynyt kakku ja leikkaa kakusta kolme ohutta kerrosta.


täyte:

  8 dl vispikermaa
  300 g valkosuklaata
  250 g maitorahkaa
  2 rkl sitruunanmehua
  6 liivatelehteä
  1 vaniljatangon siemenet
  1 tl raastettua vaniljatankoa (Bourbon)

  6 dl vadelmia

Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaniljan siementen ja raastetun vaniljatangon kera vaahdoksi ja kuumenna sitruunamehu  kiehuvaksi. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja jäähdytä hetki. Sekoita nopeasti jäähtynyt suklaa rahkan kanssa. Lisää liivateliemi ohuena  nauhana suklaa-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Kääntele sitten kermavaahto varoen mukaan. 
Levitä puolet täytteestä alimman pohjan päälle ja painele puolet vadelmista täytteeseen. Laita toinen pohjalevy täytteen päälle ja tee sama homma. Laita kolmas pohjalevy päällimmäiseksi. Jos täytettä jää, levitä sitä myös kakun reunoille ja päälle kermavaahdon sekä sokerimassan kiinnityspinnaksi. Laita kakku sitten joksikin aikaa pakkaseen, jotta täytemousse jähmettyy kunnolla.
Kakkupohja on sen verran suklainen, että kakkua kannattaa leikata terävällä veitsellä varsinkin jos sen ottaa melkeinpä kylmästä suoraan pöytään. Tämä pohja pitää siitä, jos saa olla huoneenlämmössä hetken ennenkuin sitä aletaan leikata. 
Todella makea kakku, mutta tuoreet vadelmat onneksi raikastavat hieman eikä tarvitse suuren suurta palaa nautiskella! ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti