maanantai 31. elokuuta 2015

Hääkakku


Kaverini pyysi tekemään kakun hänen ja tulevan aviomiehensä tärkeään päivään, josta olin enemmän kuin otettu. Istuttiin ajoissa alas ja suunniteltiin kakkua pitkään ennen kaikkea koristelun osalta. Täytteiksi haluttiin perinteinen mansikka ja kerma reilulla määrällä suklaarouhetta. Ei mitään rahkoja kerman sekaan, ainoastaan vaniljakreemiä sai hyödyntää. Teema-väri hääparilla oli turkoosi ja niinpä päädyin tarjoamaan allaolevaa koristelua, kun sekin täytyi tehdä kermalla. 



Testikakku miellytti morsiusparia, mutta morsian itse halusi kakusta hieman kosteamman, jos vain mahdollista. Lupasin ottaa toiveen huomioon niin hyvin kuin mahdollista kakun kokoa ajatellen.


Kakusta piti tehdä 3-kerroksinen, mikä aiheutti tekijälleen melkoisesti paineita. Sillä siitä piti riittää 80 juhlijalle ja ylimmäinen kerroshan periaatteessa olisi morsiusparin "oma". Mutta kananmunia kulutettiin urakalla ja tehtiin melkoisen isot kaksi alimmaista kerrosta, mihin en välttämättä ollut itse kovin tyytyväinen. Kerrokset kun eivät tulleet niin selkeästi esille näin toimiessa. Kakun kokosin vasta juhlapaikalla, koska kerrokset olivat niin valtavan painavat ettei kakku olisi kestänyt kuljetusta pitkän matkan päähän kokonaisena. Lisää jännitystä leipojalle aiheutti juhlapäivän sää; valtava helleaalto pyyhkäisi juuri tuona päivänä ylitse eikä naurattanut yhtään kerman kanssa pelleillessäni... huh! Mutta kakku onnistui kaikesta huolimatta kuten suunniteltiin, ja kuulemani mukaan ilahdutti etenkin morsiusparia ja heidän päiväänsä!




Kakun koriste piti vielä mahduttaa päällimmäiseksi, joten korkeutta tuli oikein reippaasti koko kakulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti