lauantai 6. kesäkuuta 2015

Mehevä raparperipiiras

 
Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl ruokokidesokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
250 g juoksevaa margariinia

Pohjataikina:
n. 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1 l raparperipaloja
1 prk (250g) maitorahkaa
1 prk (250g) Makea mansikka- maustettua rahkaa
2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1/3 muruseoksesta


Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi margariini. Jaa seos kahteen kulhoon. Käytä muruseoksesta 2/3 pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. 
Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti. 
Ripottele taikinan päälle n. litra raparperipaloja. Myös mitkä tahansa marjat tai omenakuutiot käyvät niin halutessasi. 
Sekoita keskenään rahkat, sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseos pinnalle ja paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Koristele tuoreilla mansikoilla  ja tarjoa piirakan seurana halutessasi vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Minusta se ei kaivannut mitään kummempaa kylkeen, pelkät mansikat sopivat loistavasti seuralaiseksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti