maanantai 29. kesäkuuta 2015

Suklaa-toffeekuppikakut


Eräänä iltana alkoi mieli tekemään jotain aivan älyttömän imelää ja kun ei kaapeista löytynyt mitään siihen sillä hetkellä soveltuvaa, päätinpä tekaista reilut kuppikakut. 

Kyseisellä ohjeella sain 10 suurta kuppikakkua herkuteltavaksi ja imelän himon eliminoimiseksi! 

2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g Marabou'n JAPP-suklaata rouhittuna
3 rkl Fudge chunks caramel- kuutioita (Dr. Oetker)
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Älä vatkaa! Lusikoi voidellulle muffinipellille tai muffinssivuokiin. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja irroita vuoasta. Tee kuorrutus ja koristele haluamallasi tavalla. Esim.

2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Fudge chunks caramel- kuutioita
kultaisia tai valkoisia sokerihelmiä 
kinuskikastiketta

Vaahdota vispikerma ja lisää kreemijauhe. Pursota täysin jäähtyneille kuppikakuille. Valuta kinuskikastiketta kuorrutteen päälle ja koristele. 
Herkullisia olivat eikä tarvinnut kyllä nautiskella kuin yksi kakkunen kerrallaan! ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti