sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Rukiiset nakkipiilot


Nakkisarvet ovat usein lasten toiveissa, kun mietitään iltapalavaihtoehtoja. Yleensä sarvien teko on ollut isännän puuhaa, mutta minäkin sonnustauduin taannoin tässä asiassa ja kokeilin vähän tällaisia rouheampia versioita, nakkipiiloja.


2 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g voita
200 g kermaviiliä


täytteeksi prinssinakkeja 
päälle kananmunaa voitelua varten 
koristeeksi unikon ja seesamin siemeniä


Sekoita kuivat aineet, juustoraaste ja pehmeä voi keskenään. Lisää kermaviili ja sekoita vain sen  verran, että aineet tasoittuvat. Anna seistä kylmässä hetken aikaa.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat taikinoista pyöreiksi levyiksi jauhoja apuna käyttäen. Jaa levyt 8 osaan. Laita nakki leveämpään päähän ja kieritä rullalle. Laita nakkipiilot leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle vielä siemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitsolla n. 12-15 minuuttia.

Täydellisiä kylmän maitolasillisen kera tai kaakaomukillisen kanssa!
Slurps!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti