maanantai 15. kesäkuuta 2015

Suklaiset lankakerät

Tuhdit suklaa-täytekakut 1-vuotiaan juhlaa sulostuttamaan


Pohja:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
200 g muscovadosokeria
200 g hienosokeria
3 keskikokoista kananmunaa
5 rkl mascarponejuustoa tai luonnonjogurttia

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 20 cm kokoinen pyöreä kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi mikrossa, sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään. Siivilöi sillä välin jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe toiseen kulhoon. Sekoita jauhot keskenään ja lisää sokerit. Sekoita taas hyvin. Vatkaa munat kevyesti eri kulhossa ja lisää mascarpone tai jogurtti. Kaada suklaa- ja munaseokset jauhokulhoon. Hämmennä kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Varo kumminkin sekoittamasta liikaa. Kaada taikina kakkuvuokaa. Kopauta vuokaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat rikkoontuvat ja saat tasaisen päällisen. Paista uunissa n. 80 min. tai kunnes päällys tuntuu kiinteältä. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Ota jäähtynyt kakku ja leikkaa kakusta kolme ohutta kerrosta (tarvittaessa kaksikin käy, jos meinaa mennä liian ohueksi).

Valmista kakun täyte:
300 g tummaa suklaata
4 rkl maitoa
55 g pehmeää voita
225 g tomusokeria siivilöitynä
1 rkl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja lisää siihen maito. Sekoita. Lisää voi ja sekoita hyvin, kunnes se on sulanut. Vatkaa tomusokeri sekaan vähitellen ja lisää vanilja. Jätä täyte jäähtymään ja vatkaa sen jälkeen uudelleen, kunnes siitä tulee kermamaista. 

Täytä kakku ja kuorruta värjätyllä sekä vaniljakreemijauheella maustetulla kermavaahdolla.
Kissa lankakerän päälle tehty sokerimassasta.






1 kommentti: