perjantai 26. kesäkuuta 2015

Suolaiset herkkukuppikakut

Suolaiset muffinit ovat yleensä nopeita tehdä, mutta sitäkin herkullisempia. Täytteiksi käy melkein mikä tahansa, mitä kaapista sattuu löytymään milloinkin. Tällä kertaa itse käytin mozzarellaa ja tomaattia, mikä uppoaa meidän perheessä kaikkiin kuin kuuma veitsi voihin. Ja jostain syystä niitä raaka-aineita löytyy useimmiten jääkaapistamme...

Tällä ohjeella tuli 18 kappaletta ihanalle tuoksuvia leivonnaisia:


2 dl kauraisia sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl yrttisuolaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
3 rkl silputtua basilikaa
100 g emmental-juustoraastetta
1 dl raastettua cheddarjuustoa
125 g buffalomozzarellaa pieninä kuutioina
1½ dl kirsikkatomaatteja 4 osaan leikattuina
2½ dl kermamaitoa
3 kananmunaa
½ dl ruokaöljyä
½ dl auringonkukan siemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten muut ainekset sekaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi, älä vatkaa. Lusikoi taikina voidellulle muffinssipellille tai muffinivuokiin. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla n. 18-20 minuuttia.
Anna muffinien jäähtyä ja irroita vasta sitten vuoasta. 

Tee "kuorrutus":
200 g ranskankermaa
100 g tuorejuustoa
mustapippuria
aromisuolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pursota täysin jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele kirsikkatomaatin puolikkaalla ja runsaalla määrällä tuoretta timjamia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti