sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Banaani-suklaa -kuppikakut



Ihanan ja rakkaan ystäväni blogi on ahkerassa käytössä ja sieltä poiminkin tämän seuraavan reseptin, jota piti kokeilla. Onhan ohjeessa banaania, mikä ilahduttaa minua useimmiten suuresti pöydällä lojuvien ruskeapilkkuisten banaanien huutaessa leipojalleen! ;)
Eli Irman ihannekakun (irmanihannekakku.blogspot.fi) sivustolta lainasin tämän reseptin, jonka kanssa itse asiassa kävi melkoinen moka... Mistä ei kumminkaan ollut loppujen lopuksi haittaa, päinvastoin. Kerron reseptin jälkeen, kuinkas siinä sitten kävikään... 


2 kananmunaa

2 dl fariinisokeria

1 dl kaakaojauhetta

2 dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta 

1/4 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

100g sulatettua voita

2 dl vaniljakastiketta 

  1,5 banaania soseutettuna

1 dl rouhittua tummaa suklaata

Ota iso kulho ja sekoita kaikki jauhot ja mausteet keskenään. Lisää kaikki muut aineet; vaniljakastike, banaani, KANANMUNAT, sulatettu voi sekä  viimeiseksi suklaarouhe, ja sekoita puuhaarukalla taikina sekaisin niin, että se kiinteytyy hieman. Laita taikina pursotuspussiin ja täytä muffinivuoat puoleen väliin. Paista uunissa 190 asteessa n. 20 min. Koristele halutessasi pursotuksin.




MUTTA siis... Minähän luin reseptiä niin orjallisesti, että en tajunnut munien puuttuvan sanallisesta ohjeesta ja niinpä kun ensimmäinen satsi oli mennyt uuniin ja aloin hieman siistimään keittiötäni, niin ajattelin että helkkari, mitä varten olen nuo munat jättänyt tuohon pöydälle! Kunnes kahden sekunnin kuluttua päähäni pälkähti, että jestas, nehän piti olla tuolla taikinassa mukana!!! 

Apuaa!!! Eipä enää auttanut muu, kuin lisätä toinen munista jäljellä olevaan taikinaan ja antaa ensimmäisten kuppikakkujen paistua ilman kananmunaa. Huoh... Ensin harmitti, mutta sitten ajattelin, että mitä tuota. Jos munattomista tulee ihan syötäviä, niin aina parempi. Sillä toisinaan tarvitaan sitäkin, että taikinasta jätetään kananmuna pois kokonaan. 

Uunissa munattomat nousivat hienosti, mutta uunista pois tultuaan ne kyllä lässähtivät hieman. Eipä se makuun vaikuttanut juurikaan vaan ne menivät kyllä parempiin suihin, ihan kuten toinen satsikin kera kananmunan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti