keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Piirun parempi porkkanakakku

Rakastan yhä vaan selailla toisten leipojien blogeja ja tuntuu, että välillä päätteen edessä menee useampi tovi, kun jää selailemaan ja ihailemaan upeita sivustoja herkullisine resepteineen. Yksi näistä tällaisista on blogi nimeltään Wicked sweet kitchen. Siellä on kauniita kuvia, ihania leivonnaisia sekä hyviä reseptejä, joista olen muutamia kokeillut itsekin. Sieltä bongasin myös tämän hurrrrrrjan hyvän porkkanakakkuohjeen, jota ole tehnyt kuppikakku-versionakin. Josko olen aina rakastanut porkkanakakkua, niin tämä ohje vahvisti vain rakkauttani kyseiseen leivonnaiseen. Täydellistä, ettenkö sanoisi!

Aviomieheni täytti taannoin pyöreitä ja juhlistimme tätä rakkaiden ympäröimänä mitä upeimmassa paikassa, Jäppilässä, Matinvuoressa. 




Ruokaa oli monensorttista ja leivonnaisiakin tietty. Tyttäremme olivat suuren suurena apuna juhlien valmistelussa, etenkin leivonnaisten koristelupuoli oli heidän aluevaltaustaan tällä kertaa. He taiteilivat mm. sokerimassasta porkkanoita, jotka sitten laitettiin kakkujen päälle. Ja olivat vallan ylpeitä työnjälkeensä, kuten allekirjoittanutkin. <3


3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
3 dl hienoa porkkanaraastetta
1 3/4 dl sokeria
3/5 dl muscovadosokeria
2 kananmunaa
1 3/4 dl rypsiöljyä


Kuorrutus:
200g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa
100g huoneenlämpöistä voita
n.7 dl tomusokeria
 ½ tl vaniljajauhetta
1 tl kanelia



 1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja laita sivuun odottamaan. Voitele halkaisijaltaan 20-22cm irtopohjavuoka.
2. Vatkaa sähkövatkaimella sokeria, muscovadosokeria ja kananmunia minuutin ajan, niin että ne sekoittuvat hyvin. Lisää rypsiöljy vähän kerrallaan ja vatkaa koko ajan, kunnes taikina on tasaista, n. 2 minuutin ajan.
3. Lisää hieno porkkanaraaste ja siivilöi kuivat ainekset sekaan. Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Kokeile vielä tikulla, jotta siihen ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
4. Tee sitten kuorrutus. Vatkaa ehdottomasti huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi, kunnes ne ovat täysin sekoittuneet keskenään. Siivilöi tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan, vatkaa koko ajan. Lisää myös loput ainekset. Maista. 


Leikkaa kakku kahteen osaan. Laita puolet kuorrutuksesta kakkupohjien väliin ja toinen puoli kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. 




3 kommenttia:

  1. Tuo porkkanakakku näyttää ihan mahdottoman hyvältä! Ja ihana kuulla että olet löytänyt blogistani hyviä reseptejä :) Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
  2. Toi on ihanin porkkana kakku anu t. Johanna Lankinen

    VastaaPoista
  3. Toi on ihanin porkkana kakku anu t. Johanna Lankinen

    VastaaPoista