tiistai 8. syyskuuta 2015

Marjaisa kääretorttu


Meidän keittiössä usein paistettava rukiinen kääretorttupohja sai tällä kertaa sisälleen tuoreita pensasmustikoita sekä vadelmia. Marjojen alle levitettiin kermavaahtoa, mikä oli meidän lasten mielestä aivan liian kermainen ja he olisivat kaivanneet sen kaveriksi ehdottomasti hapanta rahkaa. Mutta muutoin kääretorttu kyllä maistui ja tuoreet marjat olivat herkkua kääreiden sisällä! 




pohja:
5 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl ruisjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut kuivat ainekset keskenään ja siivilöi mukaan varovasti nuolijalla käännellen. Levitä tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia tai uunista riippuen. Kumoa sokeroidulle voipaperille leivinliinan päälle ja kääri rullalle jäähtymään.

Vatkaa täyte ja mausta vaniljalla sekä tomusokerilla. Levitä jäähtyneelle levylle ja ripottele marjat päälle. Rullaa tiukaksi kääreeksi ja laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi muotoutumaan. Koristele haluamallasi tavalla. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti