tiistai 29. syyskuuta 2015

Gluteenittomat mustaherukkatoskapalat

Työkaverini tarjosi taannoin aivan mielettömän herkullista toskaa, jossa oli mustaherukkaa, yhtä lempimarjoistani, pohjassa. Hän oli ottanut ohjeen Yhteishyvä-lehdestä, jonka kaivoin kotonakin pikimmiten esille. Aviopuolisollani oli tulossa juhlat ja päätin kokeilla kyseistä reseptiä parin muuttujan ja gluteenittomien jauhojen kera, koska juhliin oli tilattu myös gluteenittomia tuotteita. Lisäsin ohjeeseen mustaherukkaa eri muodoissa ja leivonnainen onnistui yllättävän hyvin! Vierailtakin tuli positiivista palautetta ja gluteenittoman ruokavalion edustaja kehui sitä maasta taivaisiin. 
Joten ei muuta kuin muutkin kokeilemaan!

Mustaherukkatoska
(uunipellillinen)

4 kananmunaa

3 dl sokeria

100 g voita sulatettuna

4 dl gluteenittomia jauhoja (karkeampi)

4tl leivinjauhetta 
1 rkl jauhettua ja kuivattua mustaherukkaa

2 dl maitoa

n. 5 dl tuoreita mustaherukoita 


Kuorrutus

200 g voita

2 dl sokeria

150 g mantelilastuja 
50 g mantelijauhetta

1 dl kaurahiutaleita

4 rkl maitoa 

2 rkl perunajauhoja 
2 rkl kuivattua mustaherukkaa jauheena

2 tl vaniljasokeria

 

Ohjeet

 

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri, lisää vähän jäähtynyt voisula. Kääntele kuivat aineet ja maito taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja painele mustaherukat taikinaan. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, 10–12 minuuttia.
Mittaa kuorrutusainekset pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja kaada pohjan päälle. Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Leikkaa neliöiksi ja herkuttele.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti