maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakkuihin laitan lähes aina mukaan aurinkokuivattua tomaattia hienoksi tehosekoittimella ajettuna. Siitä tulee täytteen koostumusta ajatellen jotenkin ryhdikkäämmän oloinen kuin ilman sitä. Ja toki se sopii mielestäni kaveriksi melkeinpä mihin muihin makuihin tahansa. Muutoin vaihtelen mielialan mukaan muita täytteeseen tulevia raaka-aineita. Toki myös jääkaapin sisältö ratkaisee usein myös. Ja jos olen koristeeksi laittamassa vaikka sydän- tai tähtikuvioituja porkkanoita, niin hienonnan kuvioista jääneet tähdepalaset täytteeseen mukaan. 
Taloudellista sen olla pitää! ;)
Tässä yhdenlainen versio kasvistäytteisestä voileipäkakusta:

12 palaa Lidl'n isoa täysjyväpaahtoleipää
6 palaa Lidl'n isoa vehnäpaahtoleipää
2 dl kasvislientä kostutukseen

täyte:
1 dl majoneesia
150 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g salaatti- tai fetajuustoa murennettuna
½ dl hillosipuleita hienonnettuna
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
½ dl suolakurkkuja pieninä kuutioina
½ dl porkkanaa pieneksi hienonnettuna
½ dl paprikaa pieninä kuutioina
1 tl aromisuolaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl limenmehua
½-1 dl leivänmurua
tuoretta persiljaa
tuoretta timjamia


Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja anna levähtää kylmässä n. 10 minuuttia. Täytä kakku, laita paino (esim. leikkuulauta) päälle ja anna vetäytyä mielellään yön yli jääkaapissa.  Kuorruta tuorejuuston ja majoneesin seoksella ja koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti