torstai 30. huhtikuuta 2015

Macarons

Nyt täytyy rehellisesti myöntää etten ole koskaan aiemmin tehnyt macaron-leivoksia! Ne näyttävät valtavan kauniilta ja useimmiten olen saanut melko herkullisia syötäväksi, mutta muiden tekemänä. Nyt päätin vihdoin ja viimein kokeilla tehdä niitä itse ja ne onnistuikin eka kerraksi mielestäni hyvin. Mikään ei tuntunut hankalalta tekovaiheissa, vaikka vähän jännitystä ilmassa taas olikin, kun olen kumminkin kuullut niin monelta, että ne on helppo saada myös epäonnistumaan... Tällainen perusresepti minulla oli käytössä:

100 g jauhettuja manteleita
3 dl tomusokeria
3 valkuaista
½ dl sokeria
pinkkiä pastaväriä

Sekoita mantelijauho tomusokerin kanssa. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää taloussokeri ja vatkaa kovaksi marenkivaahdoksi. Sekoita manteli-tomusokeriseos vaahtoon ja värjää haluamasi väriseksi.

Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikinasta n. 44 pikkuleipää leivinpaperoidulle uunipellille. Anna levätä huoneenlämmössä n. 15 minuuttia. Paista 150 asteessa uunin alaosassa n. 15 minuuttia.

Anna pikkuleipien jäähtyä leivinpaperin päällä ritilällä. Täytä haluamallasi tavalla puolet ja laita niiden päälle loput kansiksi. Säilytä kylmässä.

Tällä kertaa käytin täytteenä kaupan valmista lime- ja lemon curdia, joka raikkaudellaan taittoi macaronin makeutta kivasti.

Makeaa vapun aikaa kaikille herkkusuille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti