lauantai 11. huhtikuuta 2015

Puolukkamurupiirakka

Puolukat eivät ole meidän perheen lasten suosikkeja leivonnaisissa yleensä. Moni tuttavistani karttaa niitä myös jostain syystä. Mutta tämä piirakka vei kielen mennessään, niin lapsilta kuin aikuisiltakin eikä puolukat siinä haitanneet tällä kertaa lainkaan syöjiä. Piirakka on ihanan rapea päältä muruseoksen ansiosta ja sopivan kuohkea ja kostea muruseoksen alta. Piirakka maistui taivaalliselta lämpöisenä, mutta myös hyvältä huoneenlämpöisenäkin. Kaveriksi kävi vaniljakermajäätelö, vanhan ajan vaniljakastike tai sitten sellaisenaan ilman mitään lisukkeita. 

Taikina:
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl juoksevaa margariinia
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
½ tl raastettua vaniljatankoa myllystä
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl spelttijauhoja
1 rkl leivinjauhetta
4 dl pakastepuolukoita

Muruseos:
1 dl kaura- ja ruishiutaleita
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia

Tee muruseos ensimmäiseksi. Sekoita hiutaleet, sokerit, vehnäjauhot ja margariini keskenään. Nypi seos tasaiseksi. 

Taikinan teko aloitetaan vatkaamalla kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä sitten margariini ja tuorejuusto keskenään ja sekoita tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla ja -tangolla. Lisää maito. Siivilöi jauhot taikinaan. Lisää rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä puolukat.

Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (30cmx23cm) ja tasoita pinta. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 min.





 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti