tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kummat kummitukset

Kummitus-kakun pohjana on vaalea peruskakkupohja. Täytteeksi valitsin lakritsitoffeesta tehdyn ihanan täytteen Kinuskikissan resepteistä:


1 pss Hopeatoffee-karkkeja
2 dl kuohukermaa
2 ½ dl kevytvispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta


Laita Hopeatoffeet ja kuohukerma kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään. Kastike ei vaahtoudu ennen kuin se on täysin kylmää.
Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Vaahdota myös Hopeatoffee-kastike. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä täytettä täytekakun kahteen väliin. Kostuta pohjat sitruunalimsalla. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.

Kauli sillä välin valkoista sokerimassaa, josta muotoilet terävällä veitsellä kummituksia. Kauli sitten musta sokerimassa kakun päällystämistä varten. Päällystä kakku ja kiinnitä elintarvikeliimalla tai sokerikuorrutteella kummitukset kakun päälle. Viimeistele helmiäissprayllä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti