tiistai 28. huhtikuuta 2015

Suussa sulavat parsa-pekonipiiraat

Alkukevään hittituote on perheessämme vihreä parsa, joka maistuu kaikille sen monessa eri muodossa. Hollandaise-kastikkeen kera, pekoniin käärittynä ja ihan vaan vaikka sellaisenaan pannulla voissa paistettuna, niin takuulla häviää lautasilta herkkusuiden nautiskeltaviksi. 

Tällä kertaa innostuin laittamaan parsaa pieniin suolaisiin piiraisiin, joista on viime aikoina tullut melkein tapa kerran viikkoon. Iltapalaksi on mukava pyöräyttää muffinssipellillä piiraat ja herkutella niillä tuoreeltaan. Toki ne maistuvat myös myöhempinä päivinä vaikka uudelleen lämmitettynä tai kahvipöydässä tarjottuna. 

Etsiskelin tutuista blogeista reseptejä toteutettavaksi ja Annin keittiöstä löysinkin ihanan ohjeen pieniin parsapiiraisiin. Tein piiraat kuitenkin taas varioiden, kun aina jotain yllättäen puuttuu... ;)

pohja:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto hyvin keskenään. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Hienonna persilja ja lisää se voi-juustoseokseen, jonne lisäät myös jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna levähtää hetkisen. Jaa taikina 12 yhtä suureen palaan, jotka painelet voideltuihin muffinssivuoan "koloihin". Pistele haarukalla reikiä pohjiin. 



täyte:
12 vihreää tankoparsaa esikeitettynä (n. 7-8 min.)
170 g pekonia
1 punasipuli
2 kananmunaa
1 dl kermaa
1 rkl hienonnettua persiljaa
mustapippuria
cayennepippuria
suolaa ihan ripaus

1½ dl parmesanjuustoa

Paista pieniksi suikaloidut pekonit pannulla rapeiksi ja valuta ylimääräinen rasva niistä pois talouspaperin päällä. Hienonna sipuli ja pieni parsat. Jätä nuput sivuun laittaaksesi ne päällimmäiseksi piiraisiin. Sekoita munat ja kerma hyvin sekaisin ja lisää mausteet. Laita piiraan pohjalle ensin sipulia, sitten pekonia ja pilkotut parsat. Lusikoi kerma-munaseosta täytteiden päälle. Ripottele parmesanraaste ja asettele päällimmäiseksi parsan nuppuosa. Paista 220 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes piiraat ovat kauniin ruskeat sekä pohjasta että pinnalta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti