torstai 23. huhtikuuta 2015

Rukiinen mustikkakääretorttu

Työystävältäni olen jo kauan aikaa sitten saanut reseptin todella helppoon ja aina onnistuvaan, erittäin herkulliseen kääretorttuun. Ohjetta on tehty hurjan monta kertaa, usein täytettä varioiden riippuen vain tilanteesta, jossa kääretorttu on tarjolla. Mustikka ja rukiinen pohja ovat mielestäni ehkä paras yhdistelmä, joten tällä kertaa näillä eväillä:

pohja:
5 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl ruisjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut kuivat ainekset keskenään ja siivilöi mukaan varovasti nuolijalla käännellen. Levitä tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia tai tietenkin uunista riippuen. Kumoa sokeroidulle leivinliinalle ja kääri rullalle jäähtymään. Tee sillä aikaa täyte:

2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 dl maitorahkaa tai jotain makurahkaa, esim. kuningatar tai sitruuna
½ dl sokeria
2½ dl marjoja, esim. mustikkaa 

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää nuolijaa apuna käyttäen rahka ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Kippaa lopuksi marjat mukaan ja kääntele ne rahkakermaseokseen varovasti. 

Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle ja rullaa. Anna maustua liitoskohta alaspäin kylmässä n. puolisen tuntia. Koristele haluamallasi tavalla tai tarjoile sellaisenaan.


Kuopukseni juhlissa tarjoiltu mustikka-herkku:
kermavaahtoröyhelöt ja sokerimassatähtiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti