maanantai 27. huhtikuuta 2015

Rahkabanaanikakku

Meillä usein jää banaanit syömättä sellaisenaan, jos ne ovat yhtään kuorenpinnalta tummuneet. Sitten aina mietitään, mihin ne piilotetaan; smoothieta, banaanikakkua, banaani-suklaakakkua vai uunibanaaneja...
Kakkuhovin blogista löysin todella herkullisen näköisen ja ihanalta kuulostavan kahvikakkuohjeen. Kiitos Kakkuhoville, että jaat reseptin meille muillekin herkkusuille! Muokkasin ohjetta hieman, kun olen niin kovasti mieltynyt tuohon spelttijauhoon ja tällaisella ohjeella tein kakun:

3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl maitoa
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
150 g voita
1½ isoa banaania


Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, rahka, sula voi sekä haarukalla soseutetut banaanit. Kaada vähitellen kuivat aineet seokseen mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja jatka tarvittaessa vielä paistamista.





Jos olisin jättänyt speltin pois ohjeesta, kakusta olisi varmaan tullut kaunis ja vaalea. Minun ohjeellani kakku ei ollut ollenkaan niin esteettinen ulkonäöltään. Mutta hyvää se kaikesta huolimatta oli! Lämpöisenä varsinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti